«Συγχωροχάρτι» στον κομιστή από τον Ζαχόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 18:43
«Συγχωροχάρτι» στον κομιστή από τον Ζαχόπουλο
Ως «βόμβα» έσκασε στη δίκη για τη γνωστή υπόθεση Ζαχόπουλου η παραίτηση του άλλοτε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού από πολιτική αγωγή μόνο ως προς τον εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμο Αναστασιάδη, φερόμενο ως «κομιστή» του επίμαχου DVD στο Μέγαρο Μαξίμου και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη που είναι κατηγορούμενοι για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο Χρήστος Ζαχόπουλος με γραπτή δήλωσή του το πρωί, έκανε στροφή 180 μοιρών και προσέφερε «συγχωροχάρτι» στον Θ. Αναστασιάδη, ζητώντας μάλιστα την αθώωσή του. Υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο εκδότης έγινε «κομιστής»… για το καλό του πρώην γενικού γραμματέα αλλά και της τότε κυβέρνησης.

Στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Ζαχόπουλος δεν καταλογίζει δόλο στο Θ. Αναστασιάδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το dvd δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς, γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν’ ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ’ εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά».

Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να εξηγήσει ο κ. Ζαχόπουλος τους λόγους για τους οποίους δεν ζητά την τιμωρία του Θ. Αναστασιάδη και του Γ. Μακρυγιάννη, δημιουργώντας ωστόσο πολλά ερωτήματα για το «παρασκήνιο» που μπορεί να προηγήθηκε, αφού την ίδια στιγμή αρνείται να δεχθεί τη προσπάθεια συμβιβασμού όλων των πλευρών την οποία κατέβαλε ο εισαγγελέας και το δικαστήριο.

Και αφού απάλλαξε το Θ. Αναστασιάδη για όσα έγιναν,ο κ. Ζαχόπουλος συνέχισε την κατάθεση του κατηγορώντας για το επίμαχο ροζ υλικό του dvd, την Εύη Τσέκου την οποία αποκάλεσε «ικανή για όλα», υποστηρίζοντας ότι τον εκβίαζε, ζητώντας του 200.000 ευρώ αλλά και μία μόνιμη θέση στο δημόσιο. Ο ίδιος όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν ενέδωσε στον εκβιασμό αν και εξ’ αρχής ήταν πεπεισμένος πως «το πράγμα θα είχε κακή πορεία».

Η παραίτηση αλλά και η σκέψη της αυτοκτονίας, ήταν, όπως είπε, όσα πέρασαν από το μυαλό του κ. Ζαχόπουλου.

«Ό,τι είχα κάνει μία ζωή και ήμουν περήφανος, κινδύνευε να ποδοπατηθεί σε ένα κλίμα αθλιότητας, όπως και έγινε», είπε ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Για ερωτική «παγίδα», μίλησε καταθέτοντας στο δικαστήριο η σύζυγός του Περσεφόνη Ζαχοπούλου, η οποία στάθηκε στο πλευρό του και τον στήριξε σε αυτή την περιπέτεια, γιατί όπως είπε «το αξίζει».

Στην κατάθεσή της περιέγραψε την άσχημη κατάσταση που βρισκόταν ο Χρ. Ζαχόπουλος όταν της είπε για πρώτη φορά, όπως ανέφερε, πως εκβιάζεται από μία γυναίκα και δύο άνδρες. «Είμαστε μαζί 40 χρόνια. Ποτέ δεν μου είχε δώσει δικαίωμα… Τον πείραζε η διαπόμπευση. Ήταν πολύ τίμιος και αυστηρός με τον εαυτό του. Ήταν σε απόγνωση. Πρώτη φορά τον έβλεπα διαλυμένο...Ζήτησε προστασία από τον κ. Αγγέλου. Μου είπε ότι έτσι ή αλλιώς το υλικό είχε φτάσει σε δημοσιογράφους και θα δημοσιοποιηθεί…».

Ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Θανάσης Ζαχόπουλος που κατέθεσε στη συνέχεια υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο DVD ήταν ένας μοχλός πίεσης προς τον πατέρα του. «Στο μοναδικό σημείο που μπορούσε κανείς να κτυπήσει τον πατέρα μου ήταν η οικογένειά του. Ζούσε μια ηθική ζωή και ήταν πολύ συνεπής στις πράξεις του….».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, 18:47