«Σήκωνε» χρήματα με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 13:28
«Σήκωνε» χρήματα με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες
Με τις κατηγορίες της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση αλλά και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, συνελήφθη χθες το πρωί στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Β/Α Αττικής, ένας 37χρονος ενώ αναζητείται και η 33χρονη συνεργός του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το τελευταίο δεκάμηνο, οι ανωτέρω δράστες αφαιρούσαν από εισόδους πολυκατοικιών, στις περιοχές Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και Αμαρουσίου, επιστολές με πιστωτικές κάρτες τραπεζών και στη συνέχεια κάνοντας χρήση των στοιχείων τους, εξαπατούσαν τους παραλήπτες των καρτών και τις τράπεζες, επιτυγχάνοντας την ενεργοποίηση των καρτών.

Στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρημάτων από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (ΑΤΜ) καθώς και σε αγορές ηλεκτρονικών ειδών (laptop, net book, κινητά τηλέφωνα κλπ.) από διάφορα πολυκαταστήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση, εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις απάτης με τη χρήση πιστωτικών καρτών, από τις οποίες αποκόμισαν κέρδη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 170.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 13:38