Συλλαλητήρια εργαζομένων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 08:22


Απευθείας συνδέσεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν στις 11.00 οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και τα πρωτοβάθμια σωματεία, για την απεργιακή τους κινητοποίηση λόγω Πρωτομαγιάς, ενώ το ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιεί τη συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα από τις 10.30.

Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης της Ζούγκλας και του zougla.gr βρίσκονται σε όλα τα σημεία των διαδηλώσεων στην Αθήνα και σας αναμεταδίδουν ζωντανά τα γεγονότα.

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια. Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Διαδηλωτής εκφράζει την πικρία του…


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09.00 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Δείτε τις ματαιώσεις των δρομολογίων

Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές Ολυμπία - Πύργος - Κατάκολο και Α. Λεχώνια - Μηλιές.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τη Μ. Πέμπτη (επόμενη ημέρα της απεργίας):

  • μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων: ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681
  • μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης: ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 09.00 και έως τις 09.30, ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες τις πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά


Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός από εκείνα του Πειραιά, καθώς η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου του αποφάσισε να απεργήσει.

«Αυτήν τη δύσκολη περίοδο που τα εργασιακά καταστρέφονται αλλά και ο ξεχωριστός κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται καθολική επίθεση δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε με την πλευρά των κοινών καταστημάτων, όταν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλά και οι υγειονομικοί φορείς δεν θα λειτουργούν και θα συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της Πρωτομαγιάς» αναφέρει ο Σύλλογος του Πειραιά.

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ζητεί προστασία της εργασίας, διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών, συνέχιση των διαπραγματεύσεων και υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.

Απεργία ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων - συγκεντρώσεων και πορειών που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, περίπου από τις 08.00 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας - εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε άλλους δήμους της Αττικής, σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές πέριξ της πλατείας Συντάγματος, της πλατείας Κλαυθμώνος, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων), της πλατείας Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν και άλλες πορείες που θα αποφασισθούν την τελευταία στιγμή, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα Τροχαίας με τις ανάλογες διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι λόγω των διαδηλώσεων κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Πανεπιστήμιο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013, 16:10