Κλιμακώνουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.), οι οποίοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι κοινό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.) και στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.) κήρυξαν σήμερα στάση εργασίας, από τις 11 έως τις 15:00, ενώ λίγο πριν από τις 12:00 πραγματοποίησαν ανεξάρτητες πορείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ε.Υ.Α.Θ. και στην κεντρική πύλη του λιμανιού και στη συνέχεια, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, κατέληξαν έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.), όπου στο μπλοκ των διαδηλωτών προστέθηκαν και εργαζόμενοι στις εταιρείες «Πετζετάκις» και «Φίλκεραμ – Johnson», που διεκδικούν δεδουλευμένα.

Αργότερα, εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στον Ο.Λ.Θ. και στην Ε.Υ.Α.Θ. στη διάρκεια συνέντευξης Τ.ύπου που παραχώρησαν το Ε.Κ.Θ. και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.), κατήγγειλαν την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών Ο.Λ.Θ. και γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Σπανόπουλος, είπε ότι τα αποθεματικά του οργανισμού έφθασαν τα 76 εκατομμύρια ευρώ, κατήγγειλε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης απαξιώθηκε σκόπιμα τα τελευταία 15 χρόνια και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για να «ξεπουληθεί και να δοθεί χάρισμα σε καιροσκόπους και στους τοκογλύφους η περιουσία του Ο.Λ.Θ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Ε.Υ.Α.Θ., Κώστας Μαριόγλου, είπε ότι το «νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ξεπουλιέται».

Επανέλαβε, δε, την πρόταση των εργαζομένων για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να αποφανθούν οι καταναλωτές αν θα πρέπει η Ε.Υ.Α.Θ. να πουληθεί σε ιδιώτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης