Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι έξι από τους επτά συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίθετα, κρατούμενος μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει μόνο ένας από τους συλληφθέντες που εμπλέκεται και στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» καθώς προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στον ανακριτή και τον εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής του ή μη. Έτσι, μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την τύχη του, θα κρατείται στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Πρόκειται για το φερόμενο ως μέλος της Ακροδεξιάς οργάνωσης «Απέλλα» που είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για την επίθεση στη «Φαβέλα», στο Μικρολίμανο, το Φεβρουάριο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθούν ελεύθεροι, ορισμένοι εξ’ αυτών όμως με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, υποστηρίζοντας πως συνελήφθησαν αρκετή ώρα μετά, σε μεγάλη απόσταση, ενώ προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τα χημικά που έπεφταν στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης