«Υποκλινόμαστε τη μνήμη του δόκιμου ανθυποπυραγού», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την αμέριστη στήριξή του στην οικογένειά του, για τον θάνατο του 33χρονου Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί στο 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλευόταν μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από το υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και η πολιτική ηγεσία εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους και τονίζουν: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βαθιά οδύνη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δόκιμου ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη, που έχασε την ζωή του στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντός του προς την κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυταπάρνηση με την οποία υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο αποτελεί λαμπρό παράδειγμα, το οποίο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους οικείους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ως φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που τίμησε την κοινωνική του αποστολή. Υποκλινόμαστε στη μνήμη του και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του».

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος δόκιμος αξιωματικός, ο οποίος προερχόταν από τους πενταετούς θητείας, τραυματίστηκε όταν ανατράπηκε ένα γεωργικό μηχάνημα με ρυμούλκα, που μετέφερε τον ίδιο και άλλους τρεις συναδέλφους του στο μέτωπο της πυρκαγιάς, σε δύσβατο σημείο, για να ανακόψουν την πορεία της.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1984 στην Κέρκυρα και από το 2012 υπηρετούσε ως πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ενώ ως μόνιμος πυροσβέστης, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2014, εισήχθη στη Σχολή Ανθυποπυραγών τον Σεπτέμβριο του 2015 και ήταν άγαμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης