Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον γιο του εκλιπόντος ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση, και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια καθώς και την λύπη του γιατί αύριο δεν θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του, λόγω των προγραμματισμένων επισκέψεών του, σε Κω και Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, απένειμε στον Παναγιώτη Τέτση το βραβείο «Γιάννης Μόραλης» σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Μεταξύ άλλων είχε πει για τον Παναγιώτη Τέτση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βραβεύουμε τον Παναγιώτη Τέτση των χρωμάτων. Αυτόν που συνθέτει πανδαισίες χρωμάτων, που οργανώνει συμπόσια χρωμάτων και αποκαθιστά το ουράνιο τόξο στις πραγματικές του διαστάσεις. Τον Παναγιώτη Τέτση ο οποίος εκπροσωπεί το εκτυφλωτικό φως του Αιγαίου. Και κατά τούτο, αν είχαμε να κάνουμε το ισοδύναμο στο χώρο της ζωγραφικής ο Παναγιώτης Τέτσης είναι ό,τι ο Οδυσσέας Ελύτης στο χώρο της ποίησης . Ό,τι και αν προσθέσω θα΄ναι λίγο , δεν θέλω να φτωχύνω αυτή τη μεγάλη και τόσο συμβολική εκδήλωση. Τελειώνω μόνο με κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη ζωγραφική του Τέτση. Δεν είναι δικό μου. Ανήκει στην Ακαδημαϊκό κ. Κική Δημουλά , με αναφορές στο Σιμωνίδη τον Κείο. Έχει πει ότι η ποίηση είναι η ζωγραφική που μιλά. Και η ζωγραφική – η πραγματική ζωγραφική βεβαίως – είναι η ποίηση που σωπαίνει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Δήλωση του υπουργού Πολιτισμού για τoν θάνατο του Παναγιώτη Τέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης