Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Ρώσου υπουργού Εκτάκτων Αναγκών στον Έλληνα υπ. Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018, 19:32
Συλλυπητήριο τηλεγράφημα του Ρώσου υπουργού Εκτάκτων Αναγκών στον Έλληνα υπ. Εσωτερικών
Τα συλλυπητήριά του προς τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών απέστειλε με τηλεγράφημα του ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Γιεβγκένι Ζίνιτσεφ. «Εξ ονόματος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών δεχθείτε τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών στην επικράτεια της Ελλάδας. Πενθούμε μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε την τάχιστη ανάρρωση των τραυματιών» αναφέρει το τηλεγράφημα του Ρώσου υπουργού.

Ο Ρωσικός Οργανισμός Τουρισμού (Rostourism), σε οδηγία του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, απευθύνεται στους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, στους οποίους συνιστά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να υπακούν στις υποδείξεις των τοπικών αρχών και να αποφεύγουν να επισκέπτονται τις περιοχές των πυρκαγιών.

Αυτή την στιγμή, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο στοιχεία των ρωσικών τουριστικών γραφείων, στην περιοχή της Αττικής βρίσκονται περίπου 2.000 Ρώσοι τουρίστες

Όλα ανεξαιρέτως τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και τον τραγικό απολογισμό.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο, όσον αφορά τα θύματα των φονικών πυρκαγιών το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι «την Δευτέρα γύρω από την Αθήνα σημειώθηκαν ταυτόχρονα μερικές πυρκαγιές».

Ιδιαίτερα εκτενείς και συχνές είναι οι ανταποκρίσεις του πρακτορείου Ria Novosti από την Αθήνα αλλά και από την Μόσχα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018, 19:32