Σύλληψη εμπόρου ηρωίνης στο Βόλο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 20:12
Σύλληψη εμπόρου ηρωίνης στο Βόλο
Ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας έπεσε στην καλά στημένη παγίδα της αστυνομίας και επεχείρησε να πουλήσει μισό κιλό ηρωίνης, δηλαδή 6.000 περίπου δόσεις, σε αστυνομικό που υποδύθηκε το διακινητή.

Η σύλληψή του έγινε προχθές αργά το απόγευμα στη Χάλκη Λάρισας. Σε περιοχή αγροτική, μακριά από κατοικημένες περιοχές και πολλά βλέμματα και αφού είχε πέσει το φως της ημέρας, ώστε να αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κίνηση αυτοκινήτου.

Ο ανεπάγγελτος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα, χρειάστηκε ένα μήνα τηλεφωνικών επικοινωνιών με τον αστυνομικό για να πειστεί να παραδώσει τη μεγάλη ποσότητα.

Ο αστυνομικός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ενώ με γυναίκα αστυνομικό που λειτούργησε ως «δόλωμα», αυτή τη φορά δεν έστειλε ένα από τα «χέρια» του στο ραντεβού, αλλά εμφανίστηκε ο ίδιος.

Η πολλών εβδομάδων επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία. Στις 8 το απόγευμα προχθές ο 30χρονος εμφανίστηκε στην περιοχή της Χάλκης στη Λάρισα, όπου καθορίστηκε το ραντεβού. Αποβιβάστηκε από ένα σπορ αυτοκίνητο, έχοντας μαζί του πέντε ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 435 γραμμαρίων.

Ο αστυνομικός-πελάτης τού παρέδωσε το ποσό των 5.600 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά τη δοσοληψία επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν διακριτικά και ο 30χρονος συνελήφθη.

Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού είχε πειστεί σε μεγάλο βαθμό ότι το πρόσωπο που επρόκειτο να συναντήσει θα είναι ένας καλός πελάτης για να «σπρώχνει» ηρωίνη στο Βόλο.

Ο δράστης ακολουθούσε  το «επάγγελμα» από νεαρή ηλικία. Το 2005 ήταν η πρώτη φορά που τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου.

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών. Με δικαστική απόφαση απελάθηκε, αλλά επέστρεψε παράνομα στη χώρα.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο αλβανικών αρχών, το οποίο χρησιμοποιούσε, ενώ η άδεια παραμονής που είχε στα χέρια του ήταν πλαστή και κλεμμένη από την Αρκαδία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Αύριο ο 30χρονος πρόκειται να παραπεμφθεί ενώπιον Εισαγγελέα.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 20:34