Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και «απάτη».

Ειδικότερα, οι παραπάνω συλληφθέντες, προσέγγισαν μέσω γυναίκας η οποία αναζητείται, έναν 48χρονο ημεδαπό και τον έπεισαν ότι με τη χρήση ειδικών υλικών που κατείχαν και με χαρτονομίσματα των 100 ευρώ που θα τους προσκόμιζε, μπορούσαν να αποχρωματίσουν δύο ισομεγέθη ομοιώματα χαρτονομισμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι ήταν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και τα είχαν εισαγάγει από τη χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον παραπάνω τρόπο, οι συλληφθέντες κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ από τον 48χρονο.

Απογευματινές ώρες της 11-11-2011 στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού στο κέντρο της πόλης, προκειμένου προσκομισθεί από τον 48χρονο, το επιπλέον χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο, εμφανίστηκαν οι δύο αλλοδαποί και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως υλικά, για τον δήθεν αποχρωματισμό των βαμμένων χαρτονομισμάτων: γάζες, βαμβάκι, δύο σύριγγες με υγρό για τον αποχρωματισμό και πράσινα χαρτιά στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για «Προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης», «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης