Αποπειράθηκαν να σκοτώσουν ομοεθνείς τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 15:08
Αποπειράθηκαν να σκοτώσουν ομοεθνείς τους
Τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 30, 36 και 43 ετών, συνελήφθησαν στη Σητεία Λασιθίου με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υπόθαλψης εγκληματία και παράβασης του νόμου περί όπλων, εις βάρος δύο ομοεθνών τους, ηλικίας 29 και 27 ετών.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση, οι πέντε αλλοδαποί, ενώ διασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες σε μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή, με αποτέλεσμα ο 36χρονος αλλοδαπός, βοηθούμενος από τον 30χρονο ομοεθνή του, να επιτεθεί και να πλήξει με στιλέτο τον 29χρονο συμπατριώτη του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή χωρά και στη συνέχεια να τραυματίσει με το ίδιο στιλέτο τον 27χρονο στο αριστερό χέρι.

Οι δράστες, μετά την πράξη τους, επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 30χρονου και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικοί του Α.Τ. Σητείας, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο και τον 43χρονο δράστη στη Σητεία, οι οποίοι προσπάθησαν να παραπλανήσουν τους αστυνομικούς, αρνούμενοι τη συμμετοχή τους και αποκρύπτοντας κάθε στοιχείο σχετικό με την ταυτότητα και τη διαμονή του 36χρονου αναζητούμενου δράστη, τον οποίο και συνέλαβαν στη συνέχεια.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι τύπου στιλέτο, με μήκος λάμας 11 εκατοστών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.
 
Εις βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και ομολόγησαν τις πράξεις τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Λασιθίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 15:08