Συλλήψεις αλλοδαπών στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 13:47
Συλλήψεις αλλοδαπών στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου
Τις 13 έφθασαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου οι συλλήψεις αλλοδαπών, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, συνελήφθησαν δύο Αφγανοί, δύο Πακιστανοί και ένας Σομαλός, ηλικίας από 18 έως 36 ετών, οι οποίοι, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα γαλλικών, ισπανικών, βελγικών, ιταλικών και πακιστανικών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από περίπου 20 ημέρες, είχαν συλληφθεί πάλι στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν επιχειρήσει να ταξιδέψουν και αυτοί προς το αεροδρόμιο Μπέργκαμο της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας ομοίως πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών και με βάση τις 13 συλλήψεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο αεροδρόμιο του Αράξου, εκτιμάται ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, αποφάσισαν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους, μετά την έναρξη τακτικών πτήσεων προς Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, η αστυνομία είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό των πλαστών εγγράφων, αφού η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών και στο λιμάνι της Πάτρας.

Επιπλέον, όλοι όσοι εμπλέκονται με τους ελέγχους περνούν από ειδική εκπαίδευση, ώστε να εντοπίζουν αμέσως την πλαστότητα των εγγράφων, διότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί κλεμμένα έντυπα διαβατηρίων, ενώ άλλα έχουν παραποιηθεί, με την τοποθέτηση φωτογραφιών και την αναγραφή στοιχείων των ελεγχόμενων ατόμων, αντί των πραγματικών κατόχων.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 14:24