Αστυνομικοί της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος συνέλαβαν δύο άτομα, 36 και 26 ετών, τα οποία μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας παράνομα μετανάστες.

Την ίδια ώρα, αναζητούσαν και τρίτο πρόσωπο, το οποίο είχε διαφύγει την σύλληψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης διευκόλυνε πεζή την είσοδο στο ελληνικό έδαφος ενός λαθρομετανάστη ομοεθνούς του από την Αλβανία, τον οποίο επιβίβασε σε λεωφορείο στην γραμμή Διποταμίας – Καστοριάς.

Ένας άλλος της ομάδας των δουλεμπόρων ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του τον λαθρομετανάστη, και όταν αυτός έφθασε στην Καστοριά τον μετέφερε σε ξενοδοχείο.

Το επόμενο πρωί μπήκαν μαζί σε άλλο λεωφορείο, με προορισμό, αυτή την φορά, την Θεσσαλονίκη. Στόχος του λαθρομετανάστη ήταν να φθάσει με την βοήθεια του δράστη στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς συνελήφθησαν και οι δύο από τις αστυνομικές Αρχές, ενώ διαφεύγει ο πρώτο δράστης που βοήθησε τον μετανάστη να μπει στην χώρα.

Ο λαθρομετανάστης είναι καταχωρημένος ως ανεπιθύμητος αλλοδαπός, με βάση την συμφωνία Schengen, και κατέχει πλαστή προξενική θεώρηση.

Το πλαστό έγγραφο του το έδωσε ομοεθνής του στην Αλβανία, ο οποίος κανόνισε και τα διαδικαστικά για να μπει στην Ελλάδα έναντι 2.500 ευρώ.

Οι δύο από τους τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ αναζητείται το τρίτο μέλος της σπείρας που διέφυγε.

Πηγή: ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης