Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 12:45
Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ένας 63χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, διατηρούσε ζώα συντροφιάς και δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας, ενώ είχε παραλείψει και την ηλεκτρονική τους σήμανση.

Η δεύτερη σύλληψη αφορά 50χρονο ιδιοκτήτη ποιμνιοστασίου, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα-Πεδιάδος, διατηρούσε ζώα συντροφιάς χωρίς επίσης να τηρεί τους κανόνες ευζωίας, ενώ είχε παραλείψει και την ηλεκτρονική τους σήμανση.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος μιας 65χρονης αλλοδαπής με τις ίδιες κατηγορίες.

Στους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου και Μίνωα Πεδιάδος. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019, 12:45