Ομολόγησαν οι δράστες τη δολοφονία Αγγελόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 16:49
Ομολόγησαν οι δράστες τη δολοφονία Αγγελόπουλου
Ομολόγησαν, σύμφωνα με το filodimos-aigio.gr, οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας Αγγελόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 25 έως 46 ετών, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, ηθική αυτουργία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να είναι και γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί café-bar και κέντρο αναψυχής στις περιοχές Λόγγος και Άβυθος Αιγίου.

Οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες, κατ' εντολήν του ενός και με την υπόσχεση πως θα πάρουν σημαντικό χρηματικό ποσό (50.000 ευρώ), συνεργάστηκαν για να «καθαρίσουν» τον επιχειρηματία.

Μάλιστα, τη σκανδάλη φαίνεται πως τράβηξε ο νεαρότερος όλων, ενώ οι υπόλοιποι καραδοκούσαν κοντά στο σημείο.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, οι τρεις νεαροί είχαν αποπειραθεί άλλη μία φορά να δολοφονήσουν τον Αγγελόπουλο μέσα στον Ιανουάριο του 2011, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι προσπάθησαν ξανά, δυστυχώς αυτή τη φορά επιτυγχάνοντας τον στόχο τους...

Υπενθυμίζεται πως ο Άγγελος Αγγελόπουλος, γνωστός καθηγητής μαθηματικών και πολυσυζητημένο πρόσωπο, μετά τη χρεοκοπία της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας Synthesis Α.Ε. στην οποία ήταν βασικός μέτοχος, δέχθηκε επίθεση το μοιραίο βράδυ της 4ης Φεβρουαρίου 2011, την ώρα που επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του, μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας του διαμερίσματος της Μελετοπούλων 61Α.

Στο επίσημο δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στην Υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες για άμεση σχέση στην τέλεση της δολοφονίας του εν λόγω επιχειρηματία τριών ατόμων, γνωστοί της Υπηρεσίας μας, καθόσον είχαν ποινικό παρελθόν. Ύστερα από αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, κλήθηκαν στην Υπηρεσία μας μάρτυρες, οι οποίοι γνώριζαν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη συμμετοχή των τριών ατόμων στην εν λόγω ανθρωποκτονία.

Μετά από μακρόχρονες παρακολουθήσεις και διάφορους ελέγχους που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είναι πέντε άτομα, ανάμεσα στους οποίους μία γυναίκα και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ο ηθικός αυτουργός και εντολέας της ανθρωποκτονίας.

Προσαχθέντες στην Υπηρεσία μας οι ανωτέρω, τρεις εξ αυτών, παραδέχθηκαν ότι σχεδίαζαν από κοινού τη δολοφονία του επιχειρηματία και μάλιστα προσπάθησαν να την εκτελέσουν και σε προγενέστερο χρόνο, μήνα Ιανουάριο του 2011, αλλά απέτυχαν, καθόσον το θύμα καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ομολόγησαν αβίαστα τον ρόλο τους στην υπόθεση και, όπως προανακριτικά προέκυψε, ένας από αυτούς είχε οργανωτικό ρόλο και ήταν ο μόνος που μιλούσε απευθείας με τον εντολέα, στον δεύτερο είχε ανατεθεί η εκτέλεση του επιχειρηματία, ενώ ο τρίτος μαζί με τη γυναίκα είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος, προκειμένου να εξακριβώσουν καθημερινό δρομολόγιο κίνησης του θύματος, ούτως ώστε να επιλεγεί το κατάλληλο σημείο δράσης τους.

Την ημέρα της ανθρωποκτονίας αυτοί που είχαν αναλάβει τον περιφερειακό ρόλο της παρακολούθησης του θύματος, τον εντόπισαν και τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση, ενημερώνοντας τον οργανωτή της επιχείρησης, ο οποίος κατεύθυνε τον φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας.

Ο τελευταίος, στήνοντας ενέδρα στο θύμα σε πιλοτή της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε, τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας και στη συνέχεια διέφυγε. Το όπλο της δολοφονίας δεν ανευρέθη, καθόσον ο ένας εξ αυτών την επομένη το πέταξε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αίγιο, αφού προηγουμένως το είχε λύσει σε κομμάτια.

Για το σύνολο των δραστών και αφού υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου όλο το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί από την Υπηρεσία μας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για όλους από την κα Ανακρίτρια Αιγίου, τα οποία εκτέλεσε η Υπηρεσίας μας και οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιων της Δικαιοσύνης σήμερα, 18/11/2011».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011, 10:17