Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Ναυτιλίας , όλα ξεκίνησαν, όταν πλοίο «Olympic Champion» της εταιρείας ΑΝΕΚ προερχόμενο από Πάτρα και με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα, προσέγγισε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να παραλάβει επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λιμάνι βρίσκονταν εκείνη την ώρα και οπαδοί της ομάδας του ΠΑΟΚ, οι οποίοι, περίμεναν και αυτοί με τη σειρά τους πλοίο «Cruise Olympia» της εταιρείας Minoan με προορισμό επίσης την Ανκόνα.

Αμέσως μόλις έμαθαν ότι στον προβλήτα καταφθάνουν οπαδοί της Ένωσης, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη αποβιβαστεί, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Τότε ακριβώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος του «Olympic Champion», καθώς και ένας οπαδός της ΑΕΚ. Οι δύο πρώτοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τραύματα στο πρόσωπο και τη μύτη μεταφέρθηκε ο οπαδός της Ένωσης αρχικά στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, στη συνέχεια, διακομίστηκε στο νοσοκομία Φιλιατών, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ τα πνεύματα στο λιμάνι ηρέμησαν μετά την επέμβαση δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

Για λόγους ασφαλείας, το «Olympic Champion» σήκωσε τον καταπέλτη και βγήκε εκτός του διαύλου, καθώς κάποιοι θερμοκέφαλοι οπαδοί προσπάθησαν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Λίγη ώρα αργότερα, στο λιμάνι αγκυροβόλησε το  «Cruise Olympia»  και επιβιβάστηκαν σε αυτό οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ιταλία.

Το ίδιο συνέβη αμέσως μετά και για το πλοίο της ΑΝΕΚ, το οποίο επαναπροσέγγισε το λιμάνι και παρέλαβε τους οπαδούς της ΑΕΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης