Στη σύλληψη ακόμη δύο νόμιμων εκπροσώπων ραδιοφωνικών σταθμών που λειτουργούσαν παράνομα στην Ξάνθη προχώρησε την Παρασκευή η Αστυνομία μετά από έλεγχο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Υπάλληλοι της ΕΕΤΤ και άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στο πάρκο κεραιών Ξάνθης όπου διαπίστωσαν πως δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί εξέπεμπαν χωρίς άδεια νομίμου λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Παρασκευής συνελήφθη αρχικά ο 46χρονος ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο παράνομων ραδιοσταθμών και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρικές συσκευές και μια κεραία, ενώ την ίδια ημέρα συνελήφθη επίσης η 38χρονη ιδιοκτήτρια του έτερου παράνομου ραδιοσταθμού και κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές και δύο κεραίες.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκες με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες υπεύθυνοι της ΕΕΤΤ είχαν πραγματοποιήσει αντίστοιχο έλεγχο στο πάρκο κεραιών Ξάνθης, διαπιστώνοντας τότε πως δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί εξέπεμπαν παράνομα, μεταξύ αυτών και ο ραδιοσταθμός των Φοιτητών του ΔΠΘ στην Ξάνθη, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει τότε το γεγονός πως την ημέρα των ελέγχων – όσο και μερικές αργότερα – παραδόξως κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί είχαν σταματήσει να εκπέμπουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα κρυφτούλι παράνομων ραδιοσταθμών που είναι γνωστό και προκαλεί έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, τουλάχιστον για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης