Συλλήψεις και προσαγωγές από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, 05:01
Συλλήψεις και προσαγωγές από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΑΔΑ σχετικά με τον απολογισμό των χθεσινών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας: «Κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων, πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν μέσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, καταρχάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και, στη συνέχεια, με επιθετική διάθεση, κινήθηκαν εναντίον ατόμων που διαδήλωναν, ρίχνοντας πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, εκρηκτικές μολότοφ, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.

Αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρενέβησαν, από τα προσφορότερα σημεία, για να διαχωρίσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί από την Πλατεία Συντάγματος και άλλα σημεία εβδομήντα εννέα (79) άτομα. Σαράντα τρεις (43) από τους προσαχθέντες προέρχονται από ομάδα ατόμων, που ήταν στο Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του Σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ.

Συνελήφθησαν μέχρι στιγμής δώδεκα (12) άτομα για, κατά περίσταση, επιθέσεις με πέτρες, εκρηκτικές – εμπρηστικές βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε διάφορες υποδομές (θραύση – ράγισμα υαλοπινάκων, αποκολλήσεις μαρμάρων, φθορές σε κάμερες και σταθμό ΜΕΤΡΟ).

Συνολικά, το τελευταίο διήμερο, μεταφέρθηκαν σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα ογδόντα δύο (82) αστυνομικοί, με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, καθώς επίσης και πολίτες, που μεταφέρθηκαν ή μετέβησαν αυτοβούλως.

Tέλος, έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 53χρονου οικοδόμου διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου και απέστειλε εισαγγελέα στον Ευαγγελισμό.
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, 05:20