Συλλήψεις στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας για παράνομη μεταφορά 17 μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021, 16:42
Συλλήψεις στην Παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας για παράνομη μεταφορά 17 μεταναστών

Σε τέσσερις συλλήψεις, για δύο υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μεταναστών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς ο οδηγός και ο συνοδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου, όταν αποβίβασαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο Βασιλούδι, επτά μετανάστες, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Σε βάρος των δύο διακινητών, ηλικίας 23 και 25 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια και αντίσταση.

Στην άλλη περίπτωση, μετά από καταδίωξη στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στη Γερακαρού, συνελήφθησαν δύο νεαροί, οι οποίοι μετέφεραν με ΙΧΕ αυτοκίνητο δέκα άτομα που δεν διέθεταν έγγραφα νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα και όταν έκαναν στον οδηγό σήμα στάσης, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός και ο συνοδηγός βγήκαν έξω και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021, 16:42