Εγκρίθηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν συντηρήσεις και αναπλάσεις στην πλαζ «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά, σε συγκροτήματα προσφυγικών κατοικιών και ενός κλειστού κολυμβητηρίου, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στην πλαζ «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης και αντιστήριξη του πρανούς, το οποίο λόγω κατολισθήσεων παρουσιάζει επικινδυνότητα. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται σε 330.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εργασίες ανάπλασης όμως, θα πραγματοποιηθούν και στις αυλές των προσφυγικών κατοικιών στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, προϋπολογισμού 275.000 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί από τον Δήμο και περιλαμβάνει εργασίες δαπεδοστρώσεων, πρασίνου, τοποθέτησης φωτιστικών και διαμορφώσεις που θα επιτρέπουν την ενιαία χρήση του χώρου και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.

Πρόκειται για μια παρέμβαση στην περιοχή των «προσφυγικών» που διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και αναβαθμίζει την αισθητική και τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τέλος, εργασίες συντήρησης στη στέγη του κλειστού κολυμβητηρίου Καπαγέρωφ, στον Δήμο Πειραιά, προϋπολογισμού 151.000 ευρώ, αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου. Πρόκειται για το μοναδικό «κλειστό» κολυμβητήριο του Πειραιά που εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης πολλών ομάδων και για λόγους ασφαλείας κρίθηκε άμεσα η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οροφή του κτιρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης