Κάτοχος της έδρας Jean Monnet για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι η Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στις δράσεις του Erasmus+ και φέρει το όνομα του «αρχιτέκτονα» της ιδέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κομισιόν το 1989 και σήμερα έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 72 χώρες παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα αφορά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχει στόχο την προώθηση της αριστείας στη διδασκαλία και έρευνα στον τομέα των ευρωπαϊκών σπουδών ανά τον κόσμο.

Οι ευρωπαϊκές σπουδές καλύπτουν θέματα μελέτης της Ευρώπης γενικά με έμφαση στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Επιπλέον, αναλύουν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και προωθούν το ευρωπαϊκό μοντέλο συνεργασίας και διαλόγου μεταξύ λαών και πολιτισμών.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε και η Νομική Σχολή θα κατέχει το στάτους της έδρας J. Monnet, μαζί με την ανάλογη χρηματοδότηση, θα κληθεί να αναπτύξει δράσεις ενός εκπαιδευτικού και ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Rule of Law in the European Union: Acquis or in quest thereof ?» (Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: κεκτημένο ή ζητούμενο;) που ήταν και το θέμα της πρότασής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι φέτος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατατέθηκαν 737 προτάσεις και έγιναν δεκτές 147, με την πρόταση της Νομικής του ΔΠΘ να αξιολογείται με 89/100 μονάδες αξιολόγησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης