Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,κ. Γιάννης Μαγκριώτης ενημέρωσε σήμερα τους εκπροσώπους του Τύπου για την εξέλιξη των έργων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων,κ. Γιάννης Οικονομίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων,κ. Σέργιος Λαμπρόπουλος και η Διοίκηση της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έχει μειώσει κατά 33% το λειτουργικό κόστος της εταιρείας και κατά 50% το κόστος των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο οριζόντιος άξονας, ο οποίος έχει αλλάξει τα αναπτυξιακά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και γεωστρατηγικά δεδομένα όλου του Βορειοελλαδικού χώρου, είναι σε λειτουργία και σύντομα θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, του πιο σύγχρονου αυτοκινητόδρομου της χώρας.

Το τελευταίο κομμάτι είναι η Γέφυρα στο Περιστέρι στο Μέτσοβο, που ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Τα έργα της προσωρινής στήριξης ολοκληρώνονται μέσα στον Γενάρη και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται και η μελέτη της οριστικής προστασίας του έργου αυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση μέχρι το Καλοκαίρι, θα έχουμε το σύνολο του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας σε λειτουργία και χρήση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης