Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022, 16:59
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες. Αιτία για αυτή τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από τη Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν τη μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών για τις επόμενες 5 ημέρες πάνω από την Ευρώπη σε ύψος ~1.500 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Όπως διακρίνεται και από το βίντεο, η ψυχρή εισβολή αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας από το απόγευμα της Παρασκευής 21/1 από τα βόρεια και αναμένεται να επεκταθεί στα νότια έως και το τέλος του Σαββάτου 22/1, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να έχει σαρώσει όλη τη χώρα.

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022, 17:03