Προφυλακίστηκε ο Στ. Μπούκουρας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 09:40
Προφυλακίστηκε ο Στ. Μπούκουρας
Τον δρόμο προς τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνει μετά τους Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο και ο Στάθης Μπούκουρας, μετά την απολογία του η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17.00 το ενώπιον των εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, παρουσία του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που είχε ξεκινήσει στις 9.35 το πρωί.


Με τη βαλίτσα έφτασε στο Εφετείο ο Στ. Μπούκουρας

Ο Στάθης Μπούκουρας κατηγορείται από κοινού με τους κ.κ. Γερμενή και Ηλιόπουλο για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Πάντως, στο υπόμνημα που θα καταθέσει ενώπιον των εφετών ανακριτριών ο Στάθης Μπούκουρας αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Επί των αποδιδόμενων εις εμέ κατηγοριών περί ένταξης μου συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, δηλώνω κατηγορηματικά αθώος, επικαλούμαι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων και επιστολών που δόθηκαν για την προσωπικότητα μου, τις πράξεις και συμπεριφορές μου από όλη την κοινωνία της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και του Περιστερίου» τονίζεται, μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα.

Μετά τα μεσάνυχτα, οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ύστερα από την ολοκλήρωση της διάσκεψης μεταξύ των εφετών ανακριτριών κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Αλέξης Κούγιας: Ο Μπούκουρας δεν έφερε αλλαξιές του

Ο συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ξεκαθάρισε πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν έφερε μαζί του αλλαξιές, όπως έσπευσαν να σχολιάσουν κάποια blogs, αλλά μετέφερε με τη βαλίτσα κάποιες βαριές δικογραφίες. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, προσφέρθηκε να συνδράμει συνεργάτη του κ. Κουγιά, καθώς το βάρος των δικογραφιών ήταν μεγάλο.Αλέξης Κούγιας: Ο Μπούκουρας δεν έφερε αλλαξιές του

Ο Κασιδιάρης ρίχνει την ευθύνη στην αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε για τα χθεσινά επεισόδια την αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, υποστηρικτές του κόμματος που είχαν σπεύσει έξω από το Εφετείο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους απέναντι στους τρεις κατηγορουμένους επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο της ΔΤ, διακόπτωντας τη ζωντανή σύνδεση του Δελτίου Ειδήσεων με τα δικαστήρια.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πως, «επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα χθες. Κανείς δεν κακοποιήθηκε, κανείς δεν σφαγιάστηκε».

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Διαβάστε επίσης Προφυλακίστηκαν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 23:50

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, 18:38