Ενώπιον του 15ου τακτικού ανακριτή απολογούνται σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για την απόπειρα απάτης εις βάρος του ΕΟΤ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Βασιλάκος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν στα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλην του 39χρονου πρώην ειδικού συμβούλου του Οργανισμού, ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθούν σήμερα ένας 44χρονος επιχειρηματίας, μία γυναίκα και ένας άνδρας 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, καθώς και ένας 44χρονος συνεργάτης της επίμαχης εταιρείας, που σύμφωνα με την αστυνομία συνεργάστηκαν προκειμένου να εξαπατήσουν τον ΕΟΤ και να εισπράξουν τα χρήματα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα της σπείρας των «5» προσκόμισε επιταγή του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για ποσό 147.000 ευρώ που φαινόταν να αφορά σε οφειλή προς εταιρεία ξενοδοχειακών παροχών της Σύρου. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΤ ειδοποίησαν την τράπεζα ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια οφειλή του Οργανισμού. Η επίμαχη επιταγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, φαίνεται να είχε πλαστογραφημένη υπογραφή του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου και για την είσπραξή της είχε εκδοθεί αντίστοιχο πλαστογραφημένο τιμολόγιο της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας είναι πλέον κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην ειδικός σύμβουλος, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα, είχε απαιτήσει να κρατά αυτός το μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, προκειμένου να ελέγχει, όπως υποστήριζε, τα οικονομικά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης