Σήμερα η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο Δημαρχείο Ζακύνθου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 13:51
Σήμερα η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο Δημαρχείο Ζακύνθου
Εκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας η υπόθεση της απόπειρας εμπρησμού στο «ΞΕΝΙΑ», όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ζακύνθου.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο πρώην δήμαρχος Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο πρώην προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Βασίλης Στεριώτης, ο υπεύθυνος εταιρείας ταχυμεταφορών Νίκος Κωνσταντάκος και ένας υπήκοος Αλβανίας, με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και της απόπειρας ανατίναξης του «ΞΕΝΙΑ», με σκοπό να καταστραφούν τα οικονομικά αρχεία του δήμου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη ενός Αλβανού, ο οποίος το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου του 2007 έγινε αντιληπτός από δημοτικούς αστυνομικούς να βγαίνει από το γραφείο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Αμέσως ερεύνησαν τον χώρο, όπου εντόπισαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Ύστερα από λίγες ημέρες και με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν οι Ά. Τσαγκαρόπουλος, Β. Στεριώτης και Ν. Κωνσταντάκος, οι οποίοι μέχρι το πέρας των 18 μηνών έμειναν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 13:51