Το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis αναμένεται να περάσει σήμερα το μεσημέρι ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2019, έχει καταγγείλει παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν», «φωτογραφίζοντας» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για βιασύνη στην απαγγελία κατηγοριών σε πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία που ήθελαν να παράσχουν Αμερικανοί, κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου στη Βιέννη, έπρεπε να δοθούν μόνο μέσω δικαστικής συνδρομής, ενώ είχε αναφέρει ότι στη Βιέννη κατάλαβε πως η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Παράλληλα, έχει διατυπώσει κρίσεις και για την ποιότητα των στοιχείων που είχαν συλλεχθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τον τρόπο λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες και για σφάλματα ανακριτικής τακτικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης