Το τελευταίο αντίο στον Δ. Κοτσαρίδη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 11:34
Το τελευταίο αντίο στον Δ. Κοτσαρίδη
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Βύρωνα, όπου έγινε η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου Δημήτρη Κοτσαρίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.Στο κοιμητήριο του Βύρωνα εκτός από τους συγγενείς και φίλους του 53χρονου βρέθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι του και μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, εδώ και 20 χρόνια αγωνιζόταν με το ΠΑΜΕ. Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, o διαδηλωτής διακομίστηκε από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία.Το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του οικοδόμου συνδέουν τον θάνατό του με τα χημικά που είχε εισπνεύσει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Στο κοιμητήριο του Βύρωνα συγγενείς και φίλοι του 53χρονου, καθώς και το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ένωση Οικοδόμων, η ΚΝΕ, ο Ριζοσπάστης, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς έχουν στείλει στεφάνια στην μνήμη του, ενώ υπάρχει και ένα πανό του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα.


Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσαν το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Η.Σ.Α.Π., το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό.

Στο μήνυμά τους αναφέρουν τα εξής:

«Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της βίας και της εγκληματικότητας του παρακράτους για άλλη μια φορά στοίχισαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας. Σε μια κοινωνία όπου κυριαρχούν η κατήφεια, η θλίψη και η ανασφάλεια, φαινόμενα σαν αυτό, είναι καταδικαστέα από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε δολοφονική ενέργεια από όπου και αν αυτή προέρχεται. Εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τα συλλυπητήριά μας και τη θλίψη μας.

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, αποτίνουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Δημήτρη Κοτζαρίδη. Γι΄ αυτό, οι συρμοί στο Μετρό στους ΗΣΑΠ και το Τραμ, θα σταματήσουν στους σταθμούς στις 12:30 μ.μ. τηρώντας ενός λεπτού σιγή».

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Την οδύνη της δικηγορικής κοινότητας για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ΔΣΑ και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Επίσης, διατυπώνει την ελπίδα «ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό των κοινωνικών αγώνων που υπονομεύονται από τη δράση ακραίων ομάδων, πλήττοντας κατ' αποτέλεσμα την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

Καλεί, παράλληλα, την Πολιτεία και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να αναλάβουν τις θεσμικές δράσεις τους προς το σκοπό της προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ενεργώντας στα πλαίσια της νομιμότητας για την αποκατάσταση της εκάστοτε διασαλευόμενης τάξης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 14:11