Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στην Αθήνα συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, η κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται, με τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη να εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσης. Η ισχύς των συνταγών, διευκρινίζεται, παρατείνεται για πέντε εργάσιμες μέρες μετά τη λήξη της κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή του, πάντως, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά και τυπικά παράνομη και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν οι συνταγές που εκτελέστηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο από 1/6 έως 13/6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη βάση αυτή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς και για λόγους δεοντολογίας και για λόγους νομιμότητας κατά την εκτέλεση συνταγών προηγούμενων ημερών να ελέγχουν και να τηρούν το περιθώριο των πέντε εργάσιμων ημερών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης