Ξεκίνησε στις 11 το πρωί  η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το «παρών» στην παρέλαση δίνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι σημερινές εκδηλώσεις:

Ώρα 10.30΄: Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές Πολιτικές και Προξενικές Αρχές κατά την κρίση τους.

Ώρα 11.00΄: Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Έναρξη της παρέλασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης