Με αγώνες δρόμου και κορυφαίο εκείνον των 30 χιλιομέτρων σε επίπεδη διαδρομή γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις «9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων», που ξεκίνησαν στις 13 Σεπτεμβρίου στο γραφικό Νησάκι.

Δύο χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα θα τρέξουν, στέλνοντας μηνύματα για την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, αλλά και την προστασία του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, στις 17.30, στο πλαίσιο της προσπάθειας να γίνει πράξη το μήνυμα ότι στην άθληση το δικαίωμα συμμετοχής είναι καθολικό, θα πραγματοποιηθεί ο «Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑΜΕΑ», που εντάσσεται για πρώτη φορά εφέτος στο αγωνιστικό πρόγραμμα.
Λίγο αργότερα, είναι προγραμματισμένος ο πρωτότυπος «Παραλίμνιος Δρόμος Μαμά-Καρότσι», στον οποίο μητέρες με τα καρότσια και τα παιδιά τους τρέχουν σε μια απόσταση 1.000 μέτρων, ενώ στις 18.30 θα δοθεί η εκκίνηση του «Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.», με τους αθλητές να τρέχουν μια παραλίμνια διαδρομή κάτω από τα τείχη του Κάστρου.

Εφέτος οι συμμετοχές στη διαδρομή των 30 χιλιομέτρων αγγίζουν τις 1.000, καθώς δρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στα Γιάννενα, με πολλούς εξ αυτών να εντάσσουν τον αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ανάμεσά τους, ο Μιχάλης Παρμάκης, ένας από τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, με διακρίσεις σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα δρόμων αντοχής, ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της πάλαι ποτέ κωπηλάτριας του ΝΟ Ιωαννίνων, Αγγελικής Γκρέμου, η οποία έχει φορέσει το εθνόσημο σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκκίνηση για τον «Γύρο Λίμνη 30 χλμ.» θα δοθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 09.00, από την πλατεία Μαβίλη, το σημείο αφετηρίας και τερματισμού όλων των αγώνων, ενώ δύο ώρες νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στο «Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ.».

Οι αγώνες ολοκληρώνονται με τον «Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.», ο οποίος, επίσης, πραγματοποιείται στην παραλίμνια διαδρομή, αλλά και γύρω από το Κάστρο της πόλης. Σε αυτόν ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Κατερίνας Φωτοπούλου, με διακρίσεις στον Μαραθώνιο και στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας Κ23 στο σκιφ ελαφρών βαρών, Αμαλίας Τσιάβου, καθώς και των μελών της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Ηλία Παππά και Στέφανου Ντούσκου.

Τον «9ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος «Ποσειδών» Ιωαννίνων με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ιωαννιτών και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης