Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στην πανελλαδική απεργία στις 11 Μαΐου

Συμμετοχή της ΟΤΟΕ στην πανελλαδική απεργία στις 11 Μαΐου
Μαχητικό παρόν στην πανελλαδική παντραπεζική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαΐου, απευθύνει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, ΟΤΟΕ, σε όλα τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:«Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων της χώρας, οι οποίοι αντιστέκονται στις αντεργατικές επιθέσεις, που δέχονται τα εργασιακά, τα οικονομικά και τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, έχοντας σαφή επίγνωση ότι αποτελούν το βασικό μοχλό στο βασικότερο τομέα της οικονομίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους δανειστές της χώρας».

Η Ομοσπονδία απορρίπτει κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, μαζί με ολόκληρο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση, που έχει στόχο τους δημοκρατικούς θεσμούς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε άμεση υπογραφή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ΣΣΕ, που αποτελεί όρο επιβίωσης των εργαζομένων στις τράπεζες και είναι υπόθεση όλων μας. Η ΟΤΟΕ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους στις τράπεζες να δώσουν μαχητικό παρόν στην πανελλαδική παντραπεζική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 11 Μαΐου, και στη συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 14:32