Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τις 15 Ιουνίου 2011 η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.), και γνωστοποιούν ότι οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 15 Ιουνίου από τις 12:00 έως τις 15:00.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κεντρικό αίτημα της διαμαρτυρίας είναι το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, που παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σπάσιμο αυτού του φαύλου κύκλου, ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική ευταξία, τον εκσυγχρονισμό και την ορθολογική λειτουργία του δημοσίου τομέα, είναι σήμερα τα ζητούμενα που δεν εκπληρώνονται με τα έως τώρα μέτρα και απαιτήσεις των δανειστών μας (μνημόνια)».

Οι Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και Ε.Σ.Ε.Ε. σημειώνουν ότι η απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που, σύμφωνα και με την Ε.Ε., αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της απασχόλησης» σε Ευρώπη και Ελλάδα. Και αυτό, όπως επισημαίνουν, έως τώρα δεν γίνεται στην Ελλάδα, ούτε πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα και με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης επιχειρήσεων, καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό εισοδημάτων (Φ.Π.Α. – έμμεσοι φόροι – κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου).

Οι δύο οργανώσεις εκτιμούν ότι απαιτούνται άμεσα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Σχέδιο ανασυγκρότησης για όλους εκείνους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που διαθέτουν μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

* Ισχυρά κίνητρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εγχώριες επενδύσεις και εκσυγχρονισμό μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

* Μείωση Φ.Π.Α. και όχι εγκληματικές μετατάξεις σε υψηλότερους συντελεστές.

* Δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη σύγχρονων τοπικών αγορών και βιοτεχνικών πάρκων.

* Δραστικός περιορισμός της παρασιτικής οικονομίας (παραεμπόριο, λαθρεμπόριο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης