Συμφωνία για τη διευκόλυνση των διαδικασιών εθελοντικής επιστροφής και την παροχή μέτρων επανένταξης για υπηκόους τρίτων χωρών υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Η συμφωνία αφορά στην εφαρμογή υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών και μέτρων επανένταξης για υπηκόους τρίτων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής με ημερομηνία έναρξης 01 Ιουνίου 2016 και διάρκεια τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επιδότηση αφενός των εθελούσιων επιστροφών για 5.400 υπηκόους τρίτων χωρών και αφετέρου των μέτρων επανένταξης για 1.350 από αυτούς, σε ετήσια βάση. Το σύνολο των επωφελουμένων υπολογίζεται στις 20.000 άτομα.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (75% Ευρωπαϊκοί πόροι – 25% εθνικοί πόροι).

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης