Στόχος αδίστακτης συμμορίας, αποτελούμενης από τέσσερα άτομα, το ένα εκ των οποίων ανήλικος, έπεσε ένας 19χρονος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες, που είχαν στήσει ενέδρα στον 19χρονο, τον πλησίασαν και με την απειλή όπλων, έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και είκοσι ευρώ που είχε πάνω του. Στη συνέχεια, τον οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου διατηρούσε προσωπικό λογαριασμό καταθέσεων και τον υποχρέωσαν να κάνει ανάληψη μετρητών. Ωστόσο, ο 19χρονος κατάφερε να ξεγελάσει τους δράστες, «κλειδώνοντας» την κάρτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμορία ωστόσο, δεν πτοήθηκε… Οι τέσσερις δράστες, ανάγκασαν, πάντα με την απειλή όπλων, τον νεαρό να τους οδηγήσει σπίτι του, απ’ όπου έκλεψαν έναν φορητό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο 19χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της συμμορίας, ένας 17χρονος και ένας 19χρονος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο και κλοπιμαία.

Επίσης, συνελήφθη ο πατέρας του 17χρονου δράστη, κατηγορούμενος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, σύσταση συμμορίας και οπλοκατοχή.

Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για τον εντοπισμό των δυο συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί εάν συμμετείχαν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης