Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ το πρώην εργοστάσιο της ΥΦΑΝΕΤ, που βρίσκεται στην οδό Περδίκα, στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2004.

Άγνωστοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σοβαρές συμπλοκές με τους καταληψίες. Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία κλήθηκε στην περιοχή από κατοίκους, και οι αστυνομικοί βρέθηκαν εν μέσω πυρών, δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, ξύλα και λοστούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πληροφορίες για το ποιοι ήταν τελικά οι «εισβολείς» είναι συγκεχυμένες. H αστυνομία αναφέρει ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πρόκειται για Ρωσοπόντιους.

Οι ίδιοι οι καταληψίες ωστόσο, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στο Indymedia, κάνουν λόγο για συντονισμένη επίθεση από ακροδεξιούς και αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορούν ότι εισέβαλαν μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο, επιχειρώντας να βάλουν φωτιά στη στέγη και πετώντας χημικά και πέτρες.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή μίας 23χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον της και αφέθηκε ελεύθερη λίγο αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης