Ο ΟΑΕΔ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα σχετικά με τη φύλαξη και την περιποίηση βρεφών και νηπίων. Συγκεκριμένα, παρέχει τις δομές του στους πολίτες, ενώ οι Δήμοι, μέσω της παροχής προσωπικού, εξυπηρετούν τις ανάγκες των βρεφών και των νηπίων σε περιοχές όπου οι δημοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις κρίνονται ελλιπείς.

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε 3 σχέδια προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στον Οργανισμό και στους δήμους Ελευσίνας, Ιλίου Αττικής και Καρδίτσας. Δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές κινδύνευαν να μείνουν εκτός δομών φιλοξενίας δεκάδες βρέφη και νήπια για το σχολικό έτος 2019 – 2020, μέσα από τη συνεργασία του Οργανισμού με τις δημοτικές αρχές βρέθηκε εκ νέου λύση σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την έγκριση των 3 σχεδίων προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στον Οργανισμό και στους δήμους Ελευσίνας, Ιλίου Αττικής και Καρδίτσας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι «μέσω της εξωστρέφειας, μέσα από νέες, δυναμικές συνεργασίες ουσίας και καινοτόμες πρωτοβουλίες, επιθυμούμε ο Οργανισμός να έρθει ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία και να συμβάλει καθοριστικά τόσο στη μείωση της ανεργίας, όσο όμως και άλλων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η μεγάλη έλλειψη βρεφονηπιακών θέσεων».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης