Συμβολική διαμαρτυρία των δικαστών για τις εξαιρέσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 11:57
Συμβολική διαμαρτυρία των δικαστών για τις εξαιρέσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού

Σε συμβολική διαμαρτυρία για τη μη ένταξη τους στο πρόγραμμα εμβολιασμού καλεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τα μέλη της αύριο το πρωί, κατεβαίνοντας για μία ώρα από την έδρα των δικαστηρίων και διακόπτοντας τις συνεδριάσεις από τις 9 έως τις 10 το πρωί.

«Η ωριαία αυτή διακοπή συνεδριάσεων έχει συμβολικό χαρακτήρα και αναδεικνύει δημόσια ένα δίκαιο και λογικό αίτημά μας. Αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνει η Πολιτεία στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων και στον έγκαιρο εμβολιασμό Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Και προσθέτει: «Τα Δικαστήρια είναι χώροι μαζικής συγκέντρωσης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά. Επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό τη στιγμή που επιτελούν το καθήκον τους στις δυσμενέστερες συνθήκες από την άποψη του κοινωνικού συγχρωτισμού. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οφείλει να γνωστοποιήσει τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης με την οποία ενώ δέχεται το αίτημα εμβολιασμού ενός μικρού αριθμού Εισαγγελέων, εντελώς αυθαίρετα εξαιρεί την μεγάλη πλειοψηφία Δικαστών και Εισαγγελέων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

»Τα αρμόδια όργανα έχουν χρέος να επανεξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους ώστε η Δικαιοσύνη να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας χωρίς κίνδυνο της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, ένα ζήτημα για το οποίο ενημερώσαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή διαμαρτυρία και να στηρίξουν την προσπάθεια για ανάδειξη του αιτήματός μας».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 12:26