Συμβολικό αποκλεισμό στο κτήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4777/20 για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και το όριο φοίτησης.

Η χθεσινή κατάληψη από ελευθεριακό σχήμα φοιτητών ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και φοιτητές με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με τη Πανσπουδαστική Κίνηση του ΠΑΜΑΚ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, εξηγώντας στα μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού που προσήλθαν το πρωί ότι η είσοδος δεν επιτρέπεται μόνο στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα όνειρά μας δεν χωρά βία κι καταστολή. Ζωντανεύουμε τις σχολές μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα Πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας» αναγράφει χαρακτηριστικά το πανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτήματα των φοιτητών, μεταξύ άλλων, είναι η «αθώωση όλων των συλληφθέντων ατόμων από τις δράσεις/κινητοποιήσεις κατά του νέου νόμου, το άνοιγμα των φοιτητικών εστιών του ΠΑΜΑΚ και το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αντίστοιχη εικόνα σημειώνεται και στο ΑΠΘ, όπου από το πρωί της Τρίτης φοιτητές προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πρυτανείας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται από το δεύτερο 15ήμερο του Απρίλη να εγκατασταθούν αστυνομικές δυνάμεις σε πέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης