Την πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) έχουν αποκλείσει συμβολικά από τις 06.30 σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα, στην οποία τίθενται 61 συνάδελφοί τους. Ωστόσο, η λειτουργία του ιδρύματος συνεχίζεται κανονικά, καθώς επιτρέπεται η είσοδος των ασθενών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, η πύλη του νοσοκομείου θα παραμείνει αποκλεισμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΨΝΘ έχει 720 εργαζομένους, από τους οποίους οι 57 είναι γιατροί. Τον επόμενο χρόνο, πάνω από 100 αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Από τους 61 εργαζομένους του ΨΝΘ που ανακοινώθηκε ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα, οι 15 είναι οδηγοί, 25 νοσηλευτές, τέσσερις ψυχολόγοι, τρεις εργοθεραπευτές και τέσσερις κοινωνικοί λειτουργοί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 10 φύλακες και προσωπικό καθαριότητας» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο υπουργείο και, παρά τη δέσμευση για ενιαία λύση, το υπουργείο διαψεύστηκε. Αντιδρούμε στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέτει εργαζομένους σε διαθεσιμότητα, προχωρά στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης