Διεθνής σύμβουλος, που αναμένεται να οριστεί σύντομα, θα επικουρήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τούτο προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ανήμερα του Πάσχα το Α’ ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα και στη συνέχεια την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης των στρατοπέδων και με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής Κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για πολιτιστικές, κοινωνικές και οικολογικές δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε εμπορικές δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως, το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης