Δύο 24ωρα μετά το άγριο φονικό στο χωριό Σολομός της Κορίνθου ξέσπασαν συμπλοκές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, όταν προσήχθη στον ανακριτή ο 35χρονος δράστης, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν Ρομά, ο οποίος μαζί με ακόμη ένα άτομο επιχειρούσε να κλέψει κότες.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα του θύματος σε κοντινό λατομείο, όπου και το πέταξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος και ομολόγησε αμέσως. Προηγουμένως συγγενείς των Ρομά που έκλεβαν κότες στην περιοχή είχαν προσέλθει στην αστυνομία, αφού διαπίστωσαν ότι έλειπε ένα άτομο. Έτσι οι αστυνομικοί ξεδίπλωσαν το κουβάρι και έφθασαν στη σύλληψη του 35χρονου, ο οποίος την Τρίτη το πρωί μετήχθη στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου.

Η υπόθεση, ωστόσο, προσλαμβάνει διαστάσεις βεντέτας από τη στιγμή που ομάδες Ρομά από τους κοντινούς καταυλισμούς στην πόλη της Κορίνθου πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο αλλά και την κατοικία του δράστη στο χωριό Σολομός. Μάλιστα, ως φαίνεται, κάποια στιγμή επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 35χρονο την ώρα της μεταγωγής του στο γραφείο του ανακριτή. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου καθώς και την κατοικία του δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους γιους του άτυχου 52χρονου, παραδεχόμενος ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, ανέφερε στο «Έθνος»: «Και σκυλί να ήταν, θα του φέρονταν καλύτερα».

«Έκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο;» σημείωσε. 

Η δολοφονία

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην Κόρινθο. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, συγγενείς δύο Ρομά πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και παραδέχθηκαν ότι οι συγγενείς τους θα πήγαιναν σε ένα σπίτι για να κλέψουν, αλλά δεν γύρισαν ποτέ πίσω.

Οι συγγενείς των Ρομά υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σπίτι που είχαν στοχοποιήσει και σύντομα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως μερικές ώρες πριν και ενώ οι δύο Ρομά αποπειράθηκαν να κλέψουν κότες από το σπίτι αυτό, βγήκε έξω ο 35χρονος ιδιοκτήτης και πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης πήρε το πτώμα, το μετέφερε 2-3 χλμ. μακριά και το πέταξε σε ένα ρέμα, όπου και εντοπίστηκε στη συνέχεια από τις Αρχές.

Video: Alpha
Φωτογραφίες: Korinthostv

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης