Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του ιού στην Ελλάδα, παίρνοντας τον λόγο κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και ανακοινώνοντας τις περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται η μεγαλύτερη έξαρση που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και πάνε στο «πορτοκαλί».

«Δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στο νέο επιδημιολογικό χάρτη, τόνισε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτης έχει τριπλασιαστεί στο Ρέθυμνο έχει και διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Επιπλέον τόνισε πως στις έξι περιοχές αυτές που βρίσκονται στο «κόκκινο», οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα self και ένα rapid, με υποχρέωση δήλωσης στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Το μέτρο αυτό θα μπει σε ισχύ από το Σάββατο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης