Για την ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου εντός του πλοίου – πιθανά εκρηκτικού μηχανισμού- ενημερώθηκαν από τα μέλη του πληρώματος του «Νήσος Σάμος», οι επιβάτες του πλοίου με προορισμό τα Ψαρά και τον Πειραιά.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 21:30 από τη Χίο ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης, αφού 10 λεπτά νωρίτερα υπήρξε σχετικό τηλεφώνημα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρωμα μέσα από τα μεγάφωνα του πλοίου, ενημέρωσε για την πιθανή ύπαρξη ύποπτου αντικειμένου και ζητήθηκε ο έλεγχος καμπινών και χώρων εντός του πλοίου.

Την επιχείρηση ελέγχου συντονίζει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με κλιμάκιο 10 ατόμων, το πλήρωμα του πλοίου ενώ συμμετέχει και σκύλος της αστυνομίας.

Τελικά όπως αποδείχθηκε μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, δεν υπήρξε εκρηκτικός μηχανισμός, ούτε τίποτε άλλο ύποπτο, οπότε το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το πλοίο περίπου στις 11.00 μ.μ. με 1.30 ώρα καθυστέρησης, αναχώρησε από το λιμάνι της Χίου, πλήρες από κόσμο που επιστρέφουν στην Αττική μετά τις διακοπές τους, στα νησιά Λέσβος και Χίος.

Πάντως όπως ανέφεραν από το πρακτορείο της ναυτιλιακής εταιρείας, δεν εμφανίστηκε κάποιος επιβάτης που να έφτασε καθυστερημένα και να ήθελε να ταξιδέψει, ώστε να επιλέξει τον τρόπο του τηλεφωνήματος για να καθυστερήσει το πλοίο.

Πηγή: politischios.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης