Συναγερμός για το κουνούπι «Τίγρης» στην Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009, 20:37
Συναγερμός για το κουνούπι «Τίγρης» στην Αττική

Στη λήψη προληπτικών μέτρων προχωρούν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν το ασιατικό κουνούπι «Τίγρης» που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στην Αθήνα.

Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνει η Νομαρχία Αθηνών είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών ανάπτυξης κουνουπιών (π.χ. λιμνάζοντα-στάσιμα νερά, ανοιχτές δεξαμενές νερού, τεχνητές λίμνες, παλαιά μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων κ.α) και η καταπολέμηση αυτών των εστιών.

Το Aedes albopictus μέσα σε δύο δεκαετίες κατάφερε από ένα είδος ενδημικό των δασών της ΝΑ Ασίας, να αποτελεί σήμερα μεγάλη απειλή για το Δυτικό κόσμο.

Στην Ευρώπη εντοπίστηκε πρώτα στις ακτές της Βόρειας Αλβανίας το 1979 και στην Ελλάδα το 2004 στην Κέρκυρα, τη Θεσπρωτία και τις Σέρρες. Τον περασμένο Αύγουστο ερευνητές από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο εντόπισαν το κουνούπι «Τίγρης» και στην Αθήνα, στη Ριζούπολη κοντά στον Ποδονίφτη και στο Βοτανικό.

Το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς μπορεί να μεταδώσει πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως π.χ. ο δάγκειος πυρετός, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

(Πρώτη καταχώρηση 19 Μαρτίου 2009, 18:09)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009, 20:37