Σε καραντίνα έχουν τεθεί κρατικές υπηρεσίες σε Μαλακάσα και Καπανδρίτι, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστη που διαμένει στη δομή της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας 36 ετών που κατοικεί στη δομή με την οικογένειά του βρέθηκε θετικός στον ιό. Επίσης απολύμανση θα πραγματοποιηθεί και στα γραφεία του Τμήματος Ανηλίκων της ΓΑΔΑ, καθώς η οικογένεια μεταναστών μετέβη εκεί με περιπολικό για να καταγγείλει κακοποίηση του παιδιού του από ομοεθνή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα παραταθεί η καραντίνα στη δομή της Μαλακάσας, ενώ σε 14ήμερη καραντίνα θα μπουν και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον άνδρα.

Ακόμα στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη ΓΑΔΑ για την παραπάνω υπόθεση με τον Aφγανό μετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας, καθώς, όπως έγινε γνωστό, είχε επισκεφτεί το Τμήμα Ανηλίκων. Στους χώρους της ΓΑΔΑ έγινε απολύμανση, ενώ σε προληπτική καραντίνα έχουν μπει 15 αστυνομικοί, αλλά και οι οικογένειες των αστυνομικών που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο, ο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του που διαβιούν στη δομή της Μαλακάσας αρχικά προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλουν την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού από ομοεθνή τους μέσα στη δομή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μέσα στη ΓΑΔΑ.

Την Κυριακή μεταφέρθηκαν και στο Νοσοκομείο Παίδων για να γίνει εξέταση του παιδιού. Σημειώνεται ότι είχε προσαχθεί και ο φερόμενος δράστης, που αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, γιατί δεν στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία.

Στο Κ.Υ. Καπανδριτίου είχαν ληφθεί δείγματα της οικογένειας για εξέταση κορωνοϊού και τελικά προέκυψε ότι ο πατέρας είναι θετικός.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τους αστυνομικούς σε καραντίνα

«Την Κυριακή του Πάσχα (19-04-2020), η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.

Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος αλλοδαπός ανήλικος, οι γονείς του και 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση. 

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την 22-04-2020.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια).

Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.

Χθες (22-04-2020), ο αλλοδαπός πατέρας του ανήλικου θύματος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό Covid-19.

Κατόπιν τούτου, (15) αστυνομικοί από τις Υπηρεσίες που διαχειρίστηκαν το περιστατικό υποβάλλονται σε εξετάσεις σε δημόσιες δομές υγείας, ενώ απέχουν των καθηκόντων τους προληπτικά.

Τέλος, στους χώρους των Υπηρεσιών, όπου έλαβαν χώρα οι προανακριτικές ενέργειες, καθώς και στα υπηρεσιακά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις, πραγματοποιήθηκε άμεσα απολύμανση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης