Συναγερμός στα ΕΛΤΑ Κομοτηνής από ύποπτο δέμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 16:56
Συναγερμός στα ΕΛΤΑ Κομοτηνής από ύποπτο δέμα
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Κομοτηνής έπειτα από την πληροφορία περί ύπαρξης ύποπτου δέματος στα ΕΛΤΑ με παραλήπτη έναν μετανάστη στο Κέντρο Κράτησης.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 1.00 το μεσημέρι όταν έφτασε στην Κομοτηνή φορτηγό των ΕΛΤΑ με την αλληλογραφία για την πόλη της Κομοτηνής και εντοπίστηκε ένα δέμα από το οποίο έβγαιναν περίεργοι ήχοι.

Οι υπάλληλοι πάγωσαν θεωρώντας πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το εν λόγω δέμα, με έκδηλο τον φόβο πως εντός αυτού βρισκόταν τοποθετημένος κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Πάνω στο δέμα υπήρχαν τα στοιχεία ενός μετανάστη που κρατείται στο Κέντρο Μεταναστών Κομοτηνής, ο οποίος εμφανιζόταν ως αποδέκτης, καθώς και ένα τηλέφωνο στη θέση του αποστολέα, το οποίο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν άνηκε σε κάποιον.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής, οι οποίες αρχικά έθεσαν εκτός λειτουργίας τον δρόμο μπροστά από τα ΕΛΤΑ, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι έκρυβε το ύποπτο δέμα. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Ωστόσο οι προσπάθειες απέβησαν αρχικά άκαρπες.

Η περιοχή αποκλείστηκε για σχεδόν έξι ώρες με τους αστυνομικούς να τοποθετούν προειδοποιητικές κορδέλες και την κυκλοφορία να διακόπτεται, ενώ ειδικός πυροτεχνουργός κατέφτασε από τη Θεσσαλονίκη ελέγχοντας το δέμα και καταλήγοντας πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα πως αυτό δεν έκρυβε οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο.

Όπως αποδείχθηκε εντός αυτού υπήρχε ένα ραδιόφωνο καθώς και τρόφιμα.

Πηγή: thrakitoday

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 16:56