Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές της Μυτιλήνης, καθώς, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σήμερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στη δομή προσφύγων και μεταναστών της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 40χρονο Σομαλό, o oποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στη δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα τον Αύγουστο. Μην καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στη Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι επιβεβλημένες διαδικασίες ιχνηλάτησης, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην είσοδο και έξοδο από τη δομή θα γίνεται θερμομέτρηση.

Παράλληλα, ερευνάται για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

O 40χρονος διαγνώστηκε θετικός στον ιό το βράδυ της Τρίτης. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη περίπτωση στον καταυλισμό του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο ο καταυλισμός τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης