Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη γειτονική Βουλγαρία μετά τη μαρτυρία Έλληνα βιοτέχνη στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την υπόθεση της 6χρονης Μαρίας και τους βιολογικούς της γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από νωρίς το πρωί οι ελληνικές αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τη βουλγαρική αστυνομία ώστε να ξεκαθαριστεί εάν οι γονείς του κοριτσιού ζουν και διαμένουν στο Σαντάνσκι. Το πρωί Βούλγαροι αστυνομικοί ζήτησαν από τη σύζυγο του μάρτυρα να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει. Η μαρτυρία εάν επιβεβαιωθεί τότε ενδεχομένως να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και να ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρέφους ή περίπτωση παράνομης υιοθεσίας με πρωταγωνιστές του δύο Ρομά που συνελήφθησαν στα Φάρσαλα. 

Οι έρευνες προσανατολίζονται στον εντοπισμό των γονιών της (Βούλγαροι τσιγγάνοι) οι οποίοι τον χειμώνα εργάζονται σε βιοτεχνίες της περιοχής, διαμένοντας σε τοπικούς καταυλισμούς και κάποιους μήνες, για να βγάλουν τα προς το ζην, δουλεύουν σε χωράφια του θεσσαλικού κάμπου.

Παράλληλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βουλγαρίας αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ μετά την αποκάλυψη της εκπομπής μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί τηλεοπτικά συνεργεία βρέθηκαν έξω από την βιοτεχνία του Θεόδωρου Αθανασιάδη και του ζητούσαν μία δήλωση για την υπόθεση που αναπαρήχθη σε όλα τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Τόσο δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης της Βουλγαρίας, όσο και ανταποκριτές άλλων μέσων έχουν επικοινωνήσει με τη «Ζούγκλα», επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.

«Γνώρισα τους γονείς της Μαρίας»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή καθώς ο Θεόδωρος Αθανασιάδης, μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας και ιδιοκτήτης βιοτεχνίας, υποστήριξε κατά την παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» ότι το 2010 είχε δει την εξάχρονη σε νοσοκομείο που βρίσκεται στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου του. Την ίδια στιγμή υπάρχουν μαρτυρίες από γείτονες ότι οι δύο Ρομά μετέφεραν πριν από αρκετό καιρό την 6χρονη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τις απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις, γεγονός που ενισχύει την πληροφορία ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Το 2010 η γυναίκα μου ήταν έγκυος και είχαμε πάει σε νοσοκομείο του Σαντάνσκι. Εκεί είδαμε την Μαρία, η οποία νοσηλευόταν καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της. Η σύζυγός μου ρώτησε την μητέρα της και αυτή της είπε ότι η μικρή είναι 2,5 ετών. Η μητέρα του παιδιού ήταν τσιγγάνα Βουλγάρα και ο πατέρα ξανθός με γαλανά μάτια. Πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους που εργάζονται σε βιοτεχνίες της Βουλγαρίας και σε χωράφια στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε τη μαρτυρία για τους γονείς της Μαρίας:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης