Ανησυχία και προβληματισμός στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά το επεισόδιο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Μαρούσι, όταν ένοπλοι αιφνιδίασαν αστυνομικούς, τους αφαίρεσαν όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους και τα κλειδιά του περιπολικού.

Των ερευνών προΐσταται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Άλλωστε, στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσά τους και ο κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής “χτενίζουν” την περιοχή

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο: Πρόκειται για τρομοκράτες, οι οποίοι έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς, ή για κακοποιούς του κοινού Ποινικού Δικαίου, που τυχαία βρέθηκαν τετ α τετ με τους αστυνομικούς και κατάφεραν να τους αφοπλίσουν.

Εάν πράγματι οι αστυνομικοί βρέθηκαν απέναντι σε τρομοκράτες, τότε έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι στόχος τους ήταν το κτίριο της Siemens, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, στη συμβολή των οδών Ρωμανού Μελωδού και Αιγιαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιο από τα δύο σενάρια κι αν ισχύει, βέβαια, το συμπέρασμα είναι κοινό. Η αντίδραση των αστυνομικών του ΑΤ Αμαρουσίου, οι οποίοι βέβαια ανέλαβαν καθήκοντα πρόσφατα, ήταν κάθε άλλο παρά η ενδεδειγμένη.

Πρόκειται για έναν αστυφύλακα και έναν ειδικό φρουρό, οι οποίοι αμέσως μετά το περιστατικό και έχοντας μείνει χωρίς όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κινητά και περιπολικό, ενημέρωσαν την υπηρεσία τους για το τι είχε συμβεί, σταματώντας διερχόμενο οδηγό ταξί…

Παρά την αστυνομική κινητοποίηση, κανένα ίχνος των δραστών δεν έχει εντοπιστεί, με αποτέλεσμα οι έρευνες να κινούνται «στα τυφλά».

Η μία γκάφα μετά την άλλη

Το περιπολικό... έμεινε, οι δράστες έγιναν καπνός

Το περιπολικό… έμεινε, οι δράστες έγιναν καπνός!

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αμαρουσίου μετέβησαν στην ΦΑΒΕ Αθηνών, προκειμένου να ελέγξουν δύο υπόπτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί παραπλανητικό τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Όταν έφθασαν στο σημείο, είδαν δύο άνδρες και επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν. Άγνωστο πώς, ο ένας δράστης τούς ακινητοποίησε τοποθετώντας το όπλο του στον κρόταφο του ενός αστυνομικού και τους ζήτησε να του παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους περίστροφα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Όπως ανέφεραν κατόπιν στους συναδέλφους τους, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot και χρώματος ασημί, κατευθυνόμενοι προς το κέντρο της Αθήνας.

Λίγο παρακάτω, στο ύψος της Λεωφόρου Κηφισίας 178, τρεις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα παρόμοιο όχημα.

Χωρίς να έχουν προτεταμένα τα όπλα, αν και ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το τι είχε συμβεί στους συναδέλφους τους, σταμάτησαν το ύποπτο όχημα για έλεγχο και χτυπώντας το τζάμι του οδηγού τού ζήτησαν να κατέβει από το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός, βέβαια, ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ένας εκ των επιβαινόντων πυροβόλησε μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι αστυνομικοί έδωσαν λάθος πληροφορίες στους συναδέλφους του για το σημείο στο οποίο εντόπισαν το ύποπτο όχημα και προς ποια κατεύθυνση αυτό διέφυγε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονταν μέχρι το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ρωμανού Μελωδού και Αιγιαλείας στο Μαρούσι, εκεί ακριβώς όπου οι αστυνομικοί ήρθαν τετ α τετ με τους δράστες, και ήλεγχαν εξονυχιστικά τόσο το περιπολικό όσο και έναν ακάλυπτο χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, προκειμένου να εντοπίσουν γενετήσιο υλικό.

Παρά τις εκτεταμένες αναζητήσεις και τα μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος των δραστών…

Διαβάστε επίσης:

Αφόπλισαν δύο αστυνομικούς στο Μαρούσι
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010, 00:05.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης